МЯСТО, В КОЕТО ВРЕМЕТО Е СПРЯЛО

СПА & УЕЛНЕС ЦЕНТЪР

Избягайте за миг на място, където времето се движи бавно, където природата Ви заобикаля и където се предлагат истински спа услуги използвайки най-добрите естествени и модерни технологии. СПА центърът на Св. Георги Ски§Холидей хотел е мястото, където цялата енергия е насочена към грижата за благосъстоянието на Вашето тяло, връщайки красотата и хармонията на вътрешния Ви свят. Затворете очи, отпуснете се, забравете за забързаното ежедневие и се потопете в релаксираща атмосфера и безвремие с нашите специално подбрани СПА терапии.

БАСЕЙН С ДЕТСКА СЕКЦИЯ

БАСЕЙН & ДЖАКУЗИ

Отопляем закрит солен басейн 30-32 градуса с електролиза. В басейна не се използват химикали, а електролизна система преработваща натурална сол. Процесът е естествен и в резултат няма химична миризма. Концентрацията на солта във водата е подобна на тази на човешката сълза. Не дразни очите, а солената вода прави  кожата много по-мека и гладка.

Басейнът разполага с отваряеми стъклени прозорци със зашеметяваща гледка към красивaта Пирин планина.

СПА & УЕЛНЕС

Безплатна услуга за гостите на хотела

Лека сауна в комбинация с различни етерични масла. Температурата е от порядъка на 50-60 °C. Относителната влажност на въздуха е 30 – 40%, но може да достигне и до над 50%. Под действието нагорещия въздух и парата, преминаващи през тях, съдържащите се в растенията биоактивни вещества се освобождават и насищат въздуха в сауната. Арома сауната има изключително благотворно въздействие върху дихателната система, кожата и косата.

Безплатна услуга за гостите на хотела

Благодарение на солната стена в сауната се създава терапевтичен микроклимат, близък до този в солните пещери, боровите гори или морския бряг. Въздухът е богат на микроелементи, 80% от които се съдържат в кръвната плазма на човешкото тяло.

Безплатна услуга за гостите на хотела

Помещение с температура на въздуха от 70 до 100 градуса, но с ниска влажност. Влажността на въздуха се регулира от водата, която се налива върху камъните и създава пара. От векове насам при някои народи сауната е място за отдих и релаксация. Тя е известна със своите положителни свойства върху човешкото тяло и е естествен начин за подобряване на имунната система, тонуса и жизнеността на тялото.

Безплатна услуга за гостите на хотела

Излъчва топлина около 45°С при влажност на въздуха, която е близка до 100%. Тя е превъзходен начин за детоксикация (прочистване на тялото от вредни вещества). Същевременно така се осигурява и противовъзпалително, болкоуспокояващо и хидратиращо дествие. Подобрява кръвообръщението и  прочиства дихателните пътища.

Отличителният елемент от другите сгряващи бани е горещият камък от полиран гранит, от мрамор или комбинация от мозайка и керамика. Хамамът е наследник на древните римски терми и прародител на парната баня в Европа, но с няколко добавки – пяна, масаж, пилинг и аромати.

Безплатна услуга за гостите на хотела

Зоната за релакс е разположена в непосредствена близост до термалната зона. Разполага със затоплящи се ергономични каменни легла и шезлонги за отмора в приятна атмосфера.

СПА ТЕРАПИИ

Създаване на вендузи ефект с гумени чашки, позволящ съчетаване на електротерапия на ниско и средно-честотни токове и вакумен масаж на тъканите. Има стимулиращ, ревулзивен и рефлекторен ефект.

Чрез апликация на кал или луга се постига регулиране на йонния обмен на организма, дезинтоксикация, както и стимулиране на имунитета. Има силно противовъзпалително и регенераторно действие върху тъканите.

С помоща на маншети под форма на ботуши, ръкави или пояс чрез изпълване с въздух се осъществява пресотерапия върху крайниците или кръста. Има противооточен, ревулзивен и биостимулиращ ефект.

Тангенторна вана със светлинен ефект. Вана с минерална или изкуствено минерализирана вода в която под налягане от помпа се прави масаж на тялото. Има тонизиращ, противооточен и противовъзпалителен ефект.

Посредством излъчвател на ултразвукови вълни се осъществявя ултразвуков масаж на тъканите, както и ултрафонофореза на различни медикаменти под формата на маз или гел. Има противовъзпалителен, разнасящ и обезболяващ ефект.

Изключително разнообразие от масажи, които не само ще ви успокоят и отпуснат от натовареното ежедневие, но и ще Ви помогнат да се преборите с някои проблемни зони.

Масажите подпомагат процесите на детоксикация, възстановяване и освежаване, както и осигуряват пълноценна релаксация и почивка.